18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Květáková polévka

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
mrkev 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
dětská krupice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle. Na másle opražíme krupici dorůžova, zalijeme studenou vodou nebo vývarem (1,5l), přidáme připravenou zeleninu, osolíme, okořeníme majoránkou a za občasného promíchání vaříme doměkka.

Tip:
Místo krupičky můžeme udělat klasickou jíšku z mouky.


 


RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Thajská polévka Tom Yam

Postup: Citronovou trávu naklepeme tupou stranou nože a necháme vcelku. V hrnci dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...